מטבע נוצר עבור מתכנתים ומהנדסי תוכן, ובאמצעותו ניתן להעלות חומר לאינטרנט ללא תלות בשירותי מיחשוב ענן. החידוש המרכזי של המטבע הוא שבשימוש בו ניתן להימנע מלהשתמש בשירותים שמציעות חברות הטכנולוגיה הגדולות, וכך לחסוך בהוצאות.
אינטרנט קומפיוטר הוקם ב2016 על ידי דומיק וויליאמס בסיוע קרן המחקר DFINITY. החברה שהוא הקים הצליחה להביא לפריצות דרך משמעותיות בתחום המטבעות המבוזרים, המתבטאות בעיבוד נתונים מהיר במידה מסחררת, במידה המתחרה באינטרנט.
כמה זה בעצם שווה?
מטבע הקריפטו בעל שווי השוק הגדול ביותר הוא כידוע הביטקויין, ובמקום השני נמצא האת'ריום, ששבר שיא כאשר ניפץ את מחסום ה4000 דולר. נכון להיות הוא ירד מעט ונסחר סביב ה3800 דולר.
מטבע נוסף שמככב פעם אחר פעם בכותרות הוא הדוג'קויין, שנוצר בכלל כהלצה. האחראי המרכזי לטירוף סביב המטבע הוא כמובן אילון מאסק, מנכ"ל ענקית הרכבים החשמליים טסלה, שמצייץ על המטבע בכל שני וחמישי, ולא מזמן התראיין בתוכנית סאטרדי נייט לייב, בה קרא למטבע "תרמית", ובעקבות כך צנח המטבע לשווי של בערך 0.4 דולר, עם שווי שוק של כ50 מיליארד דולר.
השיגעון הגיע לשיאו כאשר מאסק שאל את עוקביו בטוויטר האם הם רוצים שטסלה תקבל תשלום בדוג'קויין, זאת לאחר שכבר הודיע לפני כמה חודשים כי טסלה תקבל תשלום בביטקויין. הציוץ צבר פופולאריות חסרת תקדים, ותוך 12 שעות בלבד הוא קיבל כ3 מיליון תשובות, 80% מהן חיוביות.
אכן, אילון מאסק הוא לא היחיד האחראי היחיד לטירוף סביב המטבע. ניתן לזקוף גם לזכות הראפר סנופ דוג ולמיליארדר מארק קיובן לא מעט מהבאזז הבלתי נפסק סביבו. חשוב כמובן להדגיש, שהמטבע נחשב תנודתי מאוד, אפילו ביחס למטבעות קריפטוגרפים דוגמת הביטקויין, כך שאם אתם מתכננים להשקיע בו קחו בחשבון שאתם נכנסים לרכבת הרים.