קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
המטבע ריפל

ripple

כשאומרים "ריפל" בעולם המסחר הדיגיטלי, רבים חושבים על מטבע קריפטו.אבל הוא גם רשת טכנולוגית בינלאומית שמשמשת להעברה של תשלומים (RippleNet).

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

כשאומרים "ריפל" בעולם המסחר הדיגיטלי, רבים חושבים על מטבע קריפטו. בפועל, ריפל הוא יותר מכך. אכן, מדובר באחד מהמטבעות הנפוצים בעולם (תחת השם XRP, אך מקובל לכנות אותו גם פשוט "ריפל"); אבל הוא גם רשת טכנולוגית בינלאומית שמשמשת להעברה של תשלומים (RippleNet). יותר ממאה מוסדות פיננסיים ובנקים בכל רחבי העולם משתמשים ב-RippleNet, ובמטבע ריפל עצמו. כך מזרזים את תהליך העברות הכספים הגלובליות ומוזילים את עלויות תשלום העמלות על עסקאות בינלאומיות.

ההיסטוריה של הריפל

הריפל הומצא ב-2012 בחברת ניפטק Ripple Labs בסן פרנסיסקו. במקור, יוצרו 100 מיליארד מטבעות . כיום, נמצאים כ-45 מיליארד מטבעות נמצאים בסירקולציה בשוק. כמיליארד מטבעות משוחררים לשוק מדי שנה על ידי חברת ריפל.

מאז שנת 2016, חברת ריפל עובדת עם חברות מובילות בשוק בכל רחבי העולם, כמו אמריקן אקספרס, שמשתמשות במערכת העברת התשלומים שלה.

הריפל עבר טלטלות רבות מאז שנת 2012 ועד ימינו, עלה וירד. במהלך הדרך צמח אפילו עד בעשרות אלפי אחוזים.

איך עובד הריפל?

בניגוד למטבעות קריפטו אחרים, מטבע ריפל לא מבוסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין, אלא על מודל P2P. העברות הכספים מתבצעות כך: כסף ריפל מועבר בין חשבונות במדינות שונות. החשבונות משויכים לסוגים רבים ושונים של לקוחות. לאחר שהכסף מגיע לחשבון היעד, הוא מומר למטבע המקומי, למשל דולר. כך ההעברה היא מיידית, מאובטחת ומאומתת, באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ושרתים איכותיים. כל זאת עם עמלות אפסיות ובלי לחכות, כמו שנהוג כשמעבירים תשלומים וכספים דרך הבנקים.

לצורך המחשה, העברה בנקאית דרך בנק בשיטה הקלאסית בין מדינות רחוקות לוקחת בערך 5-10 ימי עסקים בממוצע. במקרה של שימוש ברשת ריפל, ממוצע העברה הוא 4 שניות, עד שהכסף מגיע לקצה השני של העולם.

הצלחה לצד הסתייגות

הריפל אמנם הראה הצלחה רבה בעבר, אך עדיין מסתייגים ממנו במידה מסוימת בקהילת מטבעות הקריפטו. המטבע לא מספיק מהפכני עבורם. הוא משתלב בכלכלה "הרגילה" כיוון שהוא מאפשר העברות כספים בטוחות זולות ומהירות, שמתחילות אמנם במטבע קריפטו, אך מסתיימות בהמרה למטבע "רגיל".

ביקורת נוספת שנשמעת היא על כך שחברת ריפל מחזיקה עדיין מעל מחצית מהמטבעות שייצרה לפני השקת מטבע ריפל. המטבע הופך כך לריכוזי. חברת ריפל יכולה לכאורה להציף את השוק במטבעות ריפל ולשלוט בהיצע שלו, בהתאם לצרכיה. בגלל זה, חברת ריפל התחייבה להחזיק את המטבעות שנותרו בשליטה שלה בחשבון נאמנות.

הסתייגות נוספת נובעת מכך שברוב המדינות קיימים חסמים רגולטוריים על מוסדות פיננסיים ובנקים המבקשים להחזיק מטבע קריפטוגרפי. במצב נתון זה, הם צריכים להמשיך ולהשתמש רק  במערכות שמציעה ריפל.

דרמת הריפל

כרגע, המכשול הגדול שעומד בפני ריפל תביעה שהגישה נגדה רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) ב-2020. הרשות טוענת כי לא רשמה את מטבע ה-XRP כנייר ערך, ובכל זאת הנפיקה אותו בהיקף של 1.3 מיליארד דולר, זאת בניגוד לחוק האמריקאי.

התוצאה המיידית של התביעה הייתה ירידה זמנית בערכו, שעלה שוב לאחר מכן. יחד עם זאת, נכון להיום, הוא נמצא רחוק מהשיא הקודם שלו, שעמד על 3.84$.

אתריום - מסחר בזמן אמת
מחשבון המרה
Ledger - Crypto Beginners Pack
עוד מטבעות