קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
שוק הקריפטו כמרקחה: תאגידי ענק מביעים עניין ונכנסים לשוק מטבעות הדיגיטל

שוק הקריפטו כמרקחה: תאגידי ענק מביעים עניין ונכנסים לשוק מטבעות הדיגיטל

מיקרוסטרטג'י, סקוור ואפילו פייפאל החלו להביע בזמן האחרון את כוונתם להיכנס אל שוק המטבעות הדיגיטליים בעקבות המשברים האחרונים הפוקדים אותנו.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

ענקיות פיננסיים כמו מיקרוסטרטג'י, סקוור ואפילו פייפאל החלו להביע בזמן האחרון את כוונתם להיכנס אל שוק המטבעות הדיגיטליים. מדובר, כך מעריכים מומחים, בשינוי תפיסתי בעקבות המשברים האחרונים הפוקדים אותנו. עד עתה התפיסה הכלכלית הייתה סולידית ובטוחה – לקחים כואבים מהמשבר הכלכלי ב-2008 – אך בשנים האחרונות חלה כאמור תמורה בתפיסה הזו. לפי המומחים, הבנקים והגופים הפיננסיים הגיעו להבנה כי אין נכסים החסינים מפני קריסה וכי כל מוצר פיננסי – אג"ח, השקעות, ניירות ערך או חוזים עתידיים – עלול להתרסק מבלי שנוכל לחזות זאת, ועל כן מוטב להם שלא לשים את מבטחם במקום אחד.

בתחילת השנה פורסם דו"ח מקיף מאת קרן פידליטי, המנהלת יותר מ-4.5 טריליון דולר, העוסק ברמת האמינות והביטחון אשר רוחשים מוסדות פיננסיים ברחבי העולם כלפי הביטקוין. ממצאי הדו"ח מראים כי מתוך 800 מוסדות פיננסיים מארצות הברית ואירופה, כמעט 80% אופטימיים לגבי הביטקוין ואף מביעים עניין כלפיו. כאשר נשאלו אם היו משקיעים בביטקוין או בנכסים דיגיטליים אחרים, כ-60% ענו בחיוב. הדו"ח סיכם את מילותיו בהצהרה אופטימית וקרא לביטקוין ״תעודת ביטוח נגד מדיניות ממשלות ובנקים מרכזיים״.

חברות רבות כאמור הביעו עניין חיובי בביטקוין ואף השקיעו מיליוני ומיליארדי דולרים במטבע. מלבד טסלה שרשמה השקעה בגובה של 1.5 מיליארד דולר בביטקוין, ניתן למצוא גם מנהלים בכירים בעולם הפיננסים שהחלו ללכת בעקבותיה. אפשר למצוא, למשל, את מייסדי ומנהלי סטון רידג', העוסקת בניהול נכסים בהיקף של מיליארדי דולרים, שרכשו ביטקוין בסכומים גבוהים. בעקבותיהם החלו לקוחות החברה להביע אף הם עניין במטבע הדיגיטלי. לפי דיווחי החברה, סטון רידג' עצמה מחזיקה יותר מ-10,000 מטבעות ביטקוין.

חברה נוספת בעלת השפעה משמעותית על שוק המטבעות הדיגיטליים היא מיקרוסטרטג'י האמריקאית, שרכשה במהלך החודשים האחרונים מטבעות ביטקוין בהיקף של 425 מיליון דולר. מהלך זה הגיע, כך מעריכים, מתוך ניסיון לגדר את עצמם לדעת מפני אינפלציית פיאט עתידית. לפי שעה, מיקרוסטרטג'י היא החברה בעלת הכמות הגדולה ביותר של מטבעות ביטקוין – 38,250 במספרם – בקרב החברות הנסחרות בבורסות בארה"ב. אסטרטגיית החברה המעניינת – להחזיק ברזרבות בצורות מטבעות ביטקוין – נלמדת כעת על ידי חברות רבות נוספות העוקבות אחר הנעשה.

חברת סקוור, הנמצאת תחת המנכ"ל ג'ק טורסי, (המכהן גם כמנכ"ל טוויטר) דיווחה אף היא שרכשה מטבעות ביטקוין. החברה רכשה 4,709 מטבעות ביטקוין בשווי של 50 מיליון דולר, וכעת כ-1% מנכסיה הם ביטקוין. לאחר המהלך דיווחה החברה: "אנו מאמינים שלביטקוין יש פוטנציאל להיות מטבע נפוץ יותר בעתיד, וככל שצומח אימוץ הביטקוין, אנו מתכוונים להמשיך ללמוד ולקחת חלק". לא מדובר בהתעסקות הראשונה של החברה עם המטבע – כבר ב-2018 הודיעה כי שירות התשלומים הסלולריים שלה יתמוך בביטקוין וב-2019 השיקה פלטפורמה ייחודית המעניקה תמריצים כספיים למפתחי ביטקוין.

חברת התשלומים הבינלאומית פייפאל גם כן החלה להתעניין במטבעות הדיגיטלים: החברה הודיעה שהיא תאפשר ללקוחותיה לרכוש, לקנות ולסחור במטבעות דיגיטלים. בשלב הראשון הפעולות יתאפשרו רק ללקוחות המתגוררים בארה"ב, אולם הצפי הוא שהשירות יתרחב לכלל לקוחותיה בעולם עד 2021. הודעת פייפאל נחשבת לחריגה במיוחד: פייפאל מעניקה שירותי תשלומים לכ-26 מיליון בתי עסק ברחבי העולם, הכוללים עסקים גדולים ומוסדות – ואם וכאשר היא תאפשר תשלום וקנייה באמצעות ביטקוין, ערכו של המטבע צפוי לנסוק לשיאים חדשים.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה