קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?

Poloniex

Poloniex היא פלטפורמת מסחר מקוונת במטבעות קריפטו שהושקה בשנת 2014, המאפשרת למשתמשים לקנות, לסחור ולמכור מגוון רחב של מטבעות קריפטו, הכולל מטבעות פופולריים כמו ביטקוין ואת'ריום, וגם מטבעות אקזוטיים.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

Poloniex היא פלטפורמת מסחר מקוונת במטבעות קריפטו שהושקה בשנת 2014, המאפשרת למשתמשים לקנות, לסחור ולמכור מגוון רחב של מטבעות קריפטו, הכולל מטבעות פופולריים כמו ביטקוין ואת'ריום, וגם מטבעות אקזוטיים.

מודל הרווח של Poloniex הוא על ידי חיוב בתשלום על מסחר יומיומי המבוצע באמצעות הפלטפורמה, שהקונים והמוכרים חייבים לשלם.

המסחר ב- Poloniex

נכון להיום, המסחר ב-Poloniex מוגבל עבור מספר מצומם של מדינות, והן איראן, קובה, סוריה, סודן, צפון קוריאה וכאמור ארצות הברית.

אחד היתרונות העיקריים בשימוש ב- Poloniex הוא מגוון המטבעות הקריפטו הגדול שהיא מציעה. זה כולל מטבעות עיקריים כגון Ripple, Steem, Monero ו- Bitcoin Cash ומטבעות קריפטו קטנים יותר. הפלטפורמה תומכת בסך הכול ביותר משישים מטבעות קריפטו שונים, במה שנחשב למגוון רחב ביחס לפלטפורמות המתחרות בענף.

בכל הנוגע למסחר, ל- Poloniex יש גם מבחר טוב של כלים ופונקציות. זה כולל הזמנות עם מגבלת עצירה אוטומטיות ויכולת הגדלה והרמה של תרשימי נתונים. זה לא אומר שהפלטפורמה לא מתאימה למתחילים, מכיוון שהממשק יחסית מאוד פשוט לשימוש.

עבור סוחרים מנוסים יותר, Poloniex מציעה שירותים נוספים כגון מסחר בשוליים (Margin Trade) וכן הלוואות בקריפטו למען מסחר במינוף. ניתן לקחת ולסחור ההלוואות אוטומטית באמצעות בוט ההלוואות של Poloniex, הנקרא Aivren.

הלוואות מטעם Poloniex הן כאשר המשקיעים לווים כסף כדי שיוכלו לקנות סכומים גדולים יותר. כאשר עושים זאת באמצעות Poloniex, המשקיעים לווים כספים ממשתמשים אחרים, המרוויחים ריבית על מה שהם מלווים למשתמשים הלווים מהפלטפורמה.

יתרון נוסף של Poloniex הוא שיש בה נזילות גדולה מאוד, במיוחד עם זיווגי אלטקוין. זה חשוב, מכיוון שזה אומר שמשתמש תמיד ימצא עם מי לסחור כאשר הוא פותח פוזיציה, מה שמפחית את הסיכונים לתנודתיות במחירים.

Poloniex אינה מאפשרת למשתמשים בה להפקיד מטבעות פיאט באמצעי תשלום מסורתיים כגון כרטיס חיוב, כרטיס אשראי או חשבון בנק. זה יכול להיות בעייתי ומתסבך עבור משתמשים המבקשים לבצע הפקדה בפעם הראשונה, מכיוון שזה אומר שעליהם לממן על חשבונם רכישה של מטבע קריפטו מהפלטפורמה במקום זאת.

החל משנת 2021, Poloniex כן מאפשרת למשתמשים לקנות ממנה ישירות מטבעות קריפטו באמצעות המערכת החיצונית של Simplex. המשמעות היא שלא ניתן עדיין להפקיד מטבעות פיאט ב- Poloniex ולסחור דרכם בקריפטו, אך כן ניתן לקנות בפיאט מטבעות קריפטו מ- Poloniex ברכישה מיידית, להפקיד אותם ולסחור בהם.

עם Simplex ניתן לרכוש בין 50 – 20,000 דולר ליום ועד 50,000 דולר לחודש. דמי עיבוד התשלומים כוללים עמלה בסך 10 דולר או 3.5% מהסכום הכולל של העסקה (הגבוה מבניהם).

לפיכך, Poloniex מאפשרת עסקאות אך רק במטבעות קריפטו ולכן הלקוחות צריכים לבצע הפקדות ומשיכות בקריפטו. דף ההפקדות והמשיכות נותן ללקוחות כתובת ארנק לכל מטבע קריפטו שהם רוצים להפקיד, והוא מאפשר להם להזין כתובת ארנק קריפטו חיצוני משלהם עבור כל מטבע שהם רוצים למשוך.

רקע היסטורי

חברת Poloniex, הושקה כאמור בדלאוור, ארה"ב, בינואר 2014. מייסדה הוא טריסטן ד'אגוסטה, בעל רקע במוזיקה אשר הקים בעבר את חברת Polonius Sheet Music בשנת 2010.

בשנת 2014 נפרצה הפלטפורמה ונגנבו 12.3% מכלל אספקת הביטקוין שלה, כ-97 מטבעות דאז. ההאקר מצא באג במערכת של Poloniex, שם גילה שאם תעבד הרבה משיכות במקביל, ניתן למשוך יותר מהיתרה בפועל. זה כמו ללכת לכספומט ולמשוך יותר כסף ממה שיש לך בפועל בחשבון.

לאחר כמה חודשים, בעל השליטה והמייסד טריסטן ד'אוגוסטה החזיר למשתמשים את ההפסדים באמצעות הגדלה זמנית של דמי המסחר, וכן תרם מכספו שלו. למזלו הרב, בזמן הפריצה שווי הביטקוין היה קצת יותר מ-500 דולר.

Poloniex עלתה שוב לכותרות בשנת 2016 כפלטפורמה הראשונה שתמכה במטבע הקריפטו של אתריום, האתר (ETH). לאחר מכן, נפח המסחר של הבורסה החל לעלות, והיא הפכה לאחת הפלטפורמות הנזילות ביותר.

בתחילת 2018 נרכשה הפלטפורמה על ידי חברת התשלומים Circle, שלפי הדיווחים קיוותה להפוך אותה לבורסת הקריפטו הראשונה המוסדרת במלואה בארה"ב. החברה שילמה 400 אלף דולר עבור הרכישה.

על מנת לעמוד בדרישות הרגולציה, Poloniex מחקה כמעט 50% מנכסי הקריפטו שלה שהיוו סיכון לסיווג כניירות ערך ויישמה אימות זהות למשתמשים באמצעות פרוצדורת KYC (Know Your Costumer).

בתחילת 2019 המשיכה הפלטפורמה לצמצם את רשימת המטבעות הזמינים למשקיעי הקריפטו בארה"ב. בקיץ אותה שנה, Poloniex נתקלה במכשול נוסף עקב התרסקות ה- CLAM של קריפטו, שכן משקיעים רבים חוו הפסדים בלתי צפויים.

בנובמבר 2019, Circle פתחה את Poloniex לישות נפרדת, Polo Digital Assets, Ltd., המגובה על ידי קבוצת משקיעים אסייתיים ללא שם, הכוללת את מנכ"ל TRON, ג'סטין סאן. החברה שהוקמה לאחרונה רשומה באיי סיישל, הידועה בתקנות הרגולטוריות המקלות שלה בנוגע לקריפטו. זה גם בית לפלטפורמות מסחר נוספות במטבעות קריפטו  כמו BitMEX, Prime XBT, ולפי הדיווחים אפילו Binance הגדולה.

תחת הנהגה חדשה, בורסת הקריפטו של Poloniex לקחה כיוון חדש ונטשה את פרוצדורת ה-KYC ואת תקנות ה-AML (Anti-Money Laundering), כך שמשתמשים יכולים לסחור בה ללא כל אימות של זהותם. בנוסף, הפלטפורמה הוסיפה תכונות חדשות וביטלה את הגישה למסחר עבור לקוחות ארצות הברית, כלומר היא נטשה לחלוטין את הרעיון להפוך לבורסה מוסדרת במלואה.

סיכום

נראה כי ל-Poloniex היו כמה שנים סוערות, אך היא כי כעת פלטפורמה יציבה הצוברת מחדש את בסיס המשתמשים שלה. פלטפורמת המסחר מציעה כמה מעמלות המסחר הנמוכים ביותר בשוק, מסחר בשוליים, והלוואת מרווח. שירות הלקוחות שלה אינו הטוב ביותר, והיא מאפשרת למשתמשים לסחור ללא אמצעי KYC, באופן נדיר ויוצא דופן מבחינת תעשיית הקריפטו של היום.

נראה כי Poloniex תישאר בשנים הקרובות ללא פיקוח, לכן יש להיזהר מהשארת כמויות משמעותיות של נכסי קריפטו במסגרתה לתקופות ממושכות. בשל הממשק הברור שלה, הבורסה היא נקודת מוצא מצוינת למתחילים, כמו גם לסוחרים מנוסים יותר. כמו כן, זה לוקח רק כמה דקות להירשם ולהתחיל לסחור בה.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה