קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
גאווה ישראלית חדשה? סטארטפ ישראלי מציג מטבע דיגיטלי ללא בלוקצ'יין

גאווה ישראלית חדשה? סטארטפ ישראלי מציג מטבע דיגיטלי ללא בלוקצ'יין

מטבע דיגיטלי ישראלי ראשון עומד להיכנס לשוק הקריפטו העולמי. Kaspa, הושק במהלך החודש האחרון על ידי המנכ"ל והמייסד של DAGLabs, ד"ר יוני סומפולינסקי

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

מטבע דיגיטלי ישראלי ראשון עומד להיכנס לשוק הקריפטו העולמי. המטבע החדש, הנושא את השם הקליט Kaspa, הושק במהלך החודש האחרון על ידי המנכ"ל והמייסד של DAGLabs, ד"ר יוני סומפולינסקי. עבודתו של סומפולינסקי אף קיבלה סיקור רחב כבר ב-2013 בבלוקצ'יין את'ריום.

המטבע כספא, למעשה, מהווה קפיצת דרך טכנולוגית ובשורה לעולם המטבעות הדיגיטליים: שלא כמו ביטקוין המבוסס על פלטפורמת הוכחת עבודה (Proof of Work), כספא מבוסס על טכנולוגיה חדשה מבית DAGLabs, שמסוגלת ליצור בלוקים באופן כמעט אינסופי ובמהירות גבוהה. טכנולוגיית ה-DAG מאופיינת בשרשראות בלוקים מסועפות ובעתיד, כך לדברי המנכ"ל, ניתן יהיה להגיע לתפוקה של 100 בלוקים בשנייה.

בשלבים הראשונים לפני יציאת המטבע אל השוק, ייערכו מבחנים וניסויים במערכות החדשות. בתחילה, המטבע יושק במתכונת רשת נבחנת (Testnet) המקבילה לגרסת בטא. במתכונת הזו תינתן האפשרות למתכנתים, בודקי תוכנה ונסיינים לבצע בדיקות מקיפות, כדי לברר את יכולותיה של הרשת. לאחר מכן, באם הכל יילך כשורה, תושק המערכת הראשית (MainNet) שתצליח להפיק, כאמור, 100 בלוקים בשנייה. לדברי סומפולינסקי, מדובר ברשת המטבעות המהירה ביותר בעולם.

כאמור, ד"ר יוני סומפולינסקי הוא הבעלים והמייסד של הסטארטאפ DAGLabs, שהוקם ב-2017 יחד עם גיא כורם. במהלך שנות עבודתה הספיקה החברה לגייס כ-8 מיליון דולר. בפרויקט כספא נוטל חלק משמעותי גם גדי גליקברג – לשעבר מנהל מרכז הפיתוח של חברת הכרייה Bitmain. לפי דיווחי הנפשות הפועלות, Kaspa מתאפשרת במידה רבה בזכות מחקר שערך ד"ר סומפולינסקי יחד עם פרופ' אביב זהר מהאוניברסיטה העברית.

אז מה זה בגלל כספא?

כספא פותחה במטרה להיות מערכת המאופיינת במהירות גבוהה (מהירות כמו של מערכות הוכחת החזקה, Proof of Stake), ובו בעת להיות מאובטחת ואמינה של מערכות הוכחת עבודה. לדברי המפתחים, המטבע החדש יושק באופן שוויוני לכולם, ללא אפשרות לכרייה מוקדמת, ללא חלוקה וללא תוספות ליזמים.

כדי להפעיל ולנתח את הרשת שעליה מבוסס מטבע הכספא, הושקו בצמוד למטבע גם מספר אפליקציות ייעודיות. המטבעות יאוחסנו בארנק דיגיטלי חדש, ינוטרו ברשת באמצעות בלוק אקספלורר ייעודי וגרף אינספקטור.

כמו כן, המטבעות יחולקו באמצעות אפליקציה לחלוקת מטבעות בשם Faucet. המפתחים והנסיינים שיבדקו את רשת הניסוי – הטסטנט – ישתמשו בפלטפורמה בשם Kashboard לצורך הצגת נתונים וניתוחים גרפיים. הקאשבורד ישמש גם ל-MainNet.

בעת ההכרזה על המטבע, נשמע המייסד סומפולינסקי אומר:

"הרעיון הוא לפתור שתי בעיות מרכזיות – מהירות ופרטיות. בבסיס, מטבע מבוזר הוא הבנה של סידור האירועים ברשת. השאלה מתי יצא כסף היא קריטית, כי אם ניתן לשלם מארנק שכבר התרוקן, אין משמעות למטבעות.

"בביטקוין עושים שימוש בבלוקצ'יין ובכלל של השרשרת הארוכה ביותר. אנחנו לוקחים את אלגוריתם הוכחת העבודה של סטושי נקמוטו, ממציא הביטקוין, אל השלב הבא באמצעות שימוש ב-DAG, צורה מתמטית שונה של סידור שרשראות מורכבות, שבפועל נותן לנו את האפשרות להאיץ את הרשת עשרות מונים. כבר כיום אנחנו מהירים פי 15 מאת'ריום, כאשר במיצוי מלא, אנחנו סבורים שהטכנולוגיה יכולה להביא אותנו לכ-100 בלוקים בשנייה".

כיום, אפליקציות רבות מבוססות DeFi עושות שימוש בפלטפורמה של את'ריום הפופולארית, מה שמקשה ומעמיס על פעולותיה. כדי להתגבר על הבעיה, כספא תאפשר לאפליקציות האלו לעשות שימוש ברשת שלה, מה שעשוי להוביל להאצת המהירות ולהוזלת העלויות.

כמו כן, בעיה נוספת המעיקה על משתמשי קריפטו ברחבי העולם היא הפרטיות, שגם אותה מבקש סומפולינסקי לפתור:

"אנחנו מזהים בעיה של Front Running. סוחרים מעבירים בקשות ברשת, ועד שהן נקלטות, אלגוריתמים משוכללים קולטים אותן ומחקים את פעולותיהם. הדבר דומה לאדם שמנסה לקנות כרטיס למופע, ועשרות ספסרים רוכשים את המלאי ואז מציעים לו את אותו כרטיס במחירים מופקעים. הרעיון בכספא הוא ליצור פרטיות של ההעברות, כך שגורמים מתחרים לא יוכלו לצוטט לרשת ולסכל רכישות באמצעים דומים".

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה