קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
לייטקוין (LTC) - מדריך למטבע קריפטוגרפי וותיק ומבוקש

לייטקוין (LTC) – מדריך למטבע קריפטוגרפי וותיק ומבוקש

לייטקוין (Litecoin - LTC) הוא מטבע מבוזר שהושק בשנת 2011 על בסיס קוד פתוח דומה לזה של הביטקוין אך מכיל כמה שינויים ההופכים את הלייטקוין לנכס דיגיטלי קל ומהיר יותר. הלייטקוין מתאים מאוד לשמש להעברת כספים ישירה בין שני צדדים (Peer 2 Peer). למעשה, המפתח העומד מאחורי מטבע קריפטוגרפי מוביל זה ייעד לו מלכתחילה תפקיד לצד הביטקוין כאשר הלייטקוין משמש לביצוע תשלומים והביטקוין כלי לשמירת ערך (Store of value).

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram
המטבע הקריפטוגרפי לייטקוין הושק בשנת 2011 על ידי מהנדס התוכנה צ'רלי לי (Charlie Lee) שבעברו היה מן העובדים הבכירים בגוגל. כוונתו של צ'רלי הייתה ליצור גרסה "קלה" יותר של הביטקוין, מטבע קריפטוגרפי משופר המציע פתרונות לכמה מן הבעיות שהביטקוין "חולה" בהן. הביטקוין הושק בשנת 2009, שנתיים לפני הלייטקוין, והביא עמו את טכנולוגית הבלוקצ'ין המאפשרת לתת אמון במטבע מבוזר, מטבע שאין גוף רגלטורי שמנהל אותו. בזכות תיעוד, בשרשרת בלוקים, של כל היסטורית העסקאות שנעשו בכל יחידה מן המטבע ניתן לדעת שמדובר במטבע אותנטי ושלא נעשה בו שימוש כפול. חידוש זה הוא האחראי לכך שהביטקוין הפך לאבי הנכסים הקריפטוגרפים המודרניים, מטבע שניתן באמת להשתמש בו כאמצעי תשלום ישיר בין שני צדדים ( P2P,  או Peer to Peer). הנסיקה המטאורית בערכו של הביטקוין הפכה אותו אטרקטיבי מאוד למשקיעים עד כי כיום רוב העסקאות המבוצעות במטבע זה הן לצרכי הפקת רווחים ולא לביצוע תשלום עבור מוצרים או שירותים.

הלייטקוין (Litecoin), כמו גם כמעט כל מטבע מבוזר אחר, עושה אף הוא שימוש בטכנולוגייתבלוקצ'ין. כדי ליצור את הלייטקוין השתמש צ'רלי לי בקוד שמאחורי הביטקוין תוך שהוא מגדיל פי ארבע את הכמות הסופית של המטבעות שניתן יהיה לכרות, מ-21 מיליון במקרה של הביטקוין, ל-84 מיליון לייטקוין. שינוי חשוב נוסף הוא קצב גדול פי ארבע של יצירת בלוקים חדשים בשרשרת הבלוקים. בבלוקצ'ין של לייטקוין נוצר בלוק חדש כל 2.5 דקות, לעומת כל 10 דקות בשרשרת בלוקים של ביטקוין.

הלייטקוין נחל הצלחה והפך גרסה מהירה, פשוטה ושימושית יותר מן הביטקוין. חסידיו של המטבע החדש נהגו לומר שאם הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי העשוי זהב הרי שהלייטקוין הוא מטבע דיגיטלי עשוי כסף. לפניכם סקירה אודות מטבע דיגיטלי מהוותיקים בזירה, מטבע שהושק רק שנתיים אחרי הביטקוין ומאז צבר פופולאריות רבה וכבש לו מעמד של קבע כאחד המטבעות הקריפטוגרפים המובילים בשוק, מטבע שיכול לשמש הן כאמצעי תשלום והן כנכס דיגיטלי לצרכי השקעה למטרת יצירת רווח.

מטבע שנועד להשלים את הביטקוין ולא להתחרות עמו

כדי להבין את הלייטקוין חשוב לדעת שצ'רלי לי, האחראי להשקתו, הוא תומך נלהב של הביטקוין. עם זאת צ'רלי זיהה מספר בעיות שנעוצות במבנה של הביטקוין, אופן כרייתו, הגבלת כמות המטבעות הסופית שתופק, מהירות עיבוד הטרנסאקציות במטבע ועוד. ההבדלים בין הביטקוין ללייטקוין נועדו להפוך את המטבע החדש לאמצעי תשלום שימושי ולהותיר לביטקוין תפקיד מרכזי ככלי לשמירת ערך (Store of value) ממש כפי שמטילי זהב השמורים בכספות משמשים ערובה לערכו של מטבע פיאט.

תכונות משותפות לביטקוין והלייטקוין

כדי להבין את הלייטקוין חשוב לדעת שצ'רלי לי, האחראי להשקתו, הוא תומך נלהב של הביטקוין. עם זאת צ'רלי זיהה מספר בעיות שנעוצות במבנה של הביטקוין, אופן כרייתו, הגבלת כמות המטבעות הסופית שתופק, מהירות עיבוד הטרנסאקציות במטבע ועוד. ההבדלים בין הביטקוין ללייטקוין נועדו להפוך את המטבע החדש לאמצעי תשלום שימושי ולהותיר לביטקוין תפקיד מרכזי ככלי לשמירת ערך (Store of value) ממש כפי שמטילי זהב השמורים בכספות משמשים ערובה לערכו של מטבע פיאט.

הבדלים בין לייטקוין לביטקוין

כמה הבדלים חשובים אחראים לכך שהלייטקוין הוא מתאים יותר מן הביטקוין לשמש אמצעי להעברת כספים כמו גם לביצוע תשלומים עבור סחורות ושירותים. כריית ביטקוין מצריכה כוח מחשוב עצום, זאת בשל אלגוריתם SHA-256 עליו מבוסס המטבע. במקרה של ה- Litecoin נעשה שימוש באלגוריתם Scrypt המאפשר כרייה קלה יותר של המטבע. קצב יצירת בלוקים חדשים בבלוקצ'ין של הלייטקוין גדול פי ארבע מקצב יצירת בלוקים חדשים בשרשרת בלוקים של ביטקוין. בזכות הבדל זה ניתן לטפל בכל שניה בנפח עסקאות גדול הרבה יותר בלייטקוין מאשר בביטקוין (בעיית מהירות השלמת עסקאות בביטקוין היא הגורם המרכזי שהוביל לפיצול ויצירת ה- Bitcoin cash בשנת 2017). הבדל חשוב נוסף בין המטבעות הוא שבעוד שבמקרה של הביטקוין שינויים מחייבים הסכמה של 95% מבני הקהילה עליה נמנים מפתחים וכורים, הרי שבמקרה של הליטקוין קל יותר לבצע שינויים היות ונדרשת הסכמה של 75% בלבד.

יתרונות וחסרונות של לייטקוין

כמה יתרונות מרכזיים אחראים לכך שהלייטקוין הפך מטבע מבוזר כה פופולארי עם היקף עסקאות, נכון לאמצע שנת 2020, של מעל 2 מיליארד דולרים בכל 24 שעות. במאי 2017 הוטמע מנגנון הפרדת חתימות בקוד הפתוח של הלייטקוין. מנגנון זה, המכונה SegWit הקטין משמעותית את הנפח מן הבלוק שנדרש כדי לאחסון חתימות הצדדים לעסקה. באופן זה הנפח הפנוי בבלוקים הוגדל משמעותית (ומהירות השלמת עסקאות גדלה בהתאם) ללא צורך בביצוע פיצול קשה (Hard Fork). שיפור נוסף שהטמיעו מפתחי הלייטקוין הוא Lightning Network המאפשרת האצת פעולות והוזלת עלות השימוש במטבע בזכות פתרונות Off-Chain, השלמת פעולות באופן חיצוני לבלוקצ'ין.

שער הלייטקוין טיפס מ-2 אירו בתחילת שנת 2013 לשיא של כמעט 300 אירו באמצע שנת 2017. נכון לאמצע שנת 2020 ערכו של הליטקוין נותר יציב למדי במשך למעלה משנה ונע סביב 45 אירו לכל לייטקוין. רבים סבורים שערכו של המטבע ינסוק שוב בקרוב ומנמקים הערכתם זו בהתאמה מסוימת בין ערכו של הביטקוין לזה של הלייטקוין. ייתכן מאוד שיש ממש בהערכות אלה אולם חשוב לזכור ששוק המטבעות הקריפטוגרפים הוא ספקולטיבי, שערי המטבעות ניחנים בתנודתיות גבוהה, ומשבר הקורונה הגלובלי מוסיף לאי הוודאות

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה