קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
הכירו את שוק הקריפטו

הכירו את שוק הקריפטו

את שמו הלועזי כולם מכירים, יחד עם זאת שמו העברי (מטבע מבוזר) נשמע קליל ומובן הרבה יותר. קריפטו הוא אמצע תשלום אשר נוצר באמצעות כלים טכנולוגיים וערכו לא נקבע לפי ערך סחורה או לפי גוף מסוים, אלא לפי הסכמה בין רשת משתמשים.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

את שמו הלועזי כולם מכירים, יחד עם זאת שמו העברי (מטבע מבוזר) נשמע קליל ומובן הרבה יותר. קריפטו הוא אמצע תשלום אשר נוצר באמצעות כלים טכנולוגיים וערכו לא נקבע לפי ערך סחורה או לפי גוף מסוים, אלא לפי הסכמה בין רשת משתמשים.

שוק הקריפטו בשנים האחרונות עסוק בעלייה מתמדת כאשר אחד המטבעות המוכרים עלינו ביותר הוא הביטקוין.

מה זה בעצם מטבע מבוזר?

לפני שאנחנו מתחילים לדבר על אפשרויות ודרכי ההשקעה שלנו בשוק הקריפטו עלינו להבין במדויק מה זה אומר.

מטבע מבוזר משמש כנכס דיגיטלי אשר מטרתו לשמש כאמצעי תשלום אשר מושתת על טכנולוגיות מוצפנות. המטבע פועל על גבי "ספרי חשבונות" אשר נמצאים במערכות לדוגמת בלוקצ'יין.

כיום ישנם מספר מטבעות מבוזרים אשר תפסו מקום של כבוד בשיח היום-יומי, ביניהם ניתן לראות את – אית'ר, ריפל וביטקוין.

רוצים להיכנס אל שוק הקריפטו? חכו רגע..

בשנים האחרונות אי אפשר שלא לשמוע על הצלחתם של מטבעות הקריפטו, מסקרים אותם בערוצי החדשות, הם נמצאים כל היום בפה של קולגות לעבודה ועושה רושם שהם מסרבים להיעלם.

סחר בשוק הקריפטו הוא מלאכת מחשבת של ממש וכך יש גם להתייחס אליו. האפשרות לעשות בשוק הקריפטו רווחים נאים הוא אפשרי אם עושים זאת נכון.

אחד המטבעות הפופולריים ביותר, הביטקוין קיים טיפה למעלה מ-10 שנים. אז מי שהשקיע בביטקוין ידע ש2300 ביטקוינים שווים דולר אחד, נכון לכתיבת שורות אלו(פברואר 21) ביטקוין אחד שווה קרוב ל34 אלף דולר.

גם אם אתם מגיעים מעולמות הסחר עליכם להבין שמסחר בקריפטו שונה מהשקעות פאסיביות במניות, אגרות חוב, אגרות סל או כל כלי פיננסי אחר העולה בראשכם. ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם לסחור בצורה טובה הרבה יותר:

  1. נתקו את עצמכם מרגשות – עצה זו תתאים לכל אדם אשר סוחר בכסף שלו, בין אם מדובר בקניית מניות, אגרות חוב, ניירות ערך וכן גם מטבעות קריפטו. הכינו לעצמכם מראש תוכנית עבודה מסודרת בה אתם יודעים מתי אתם נכנסים ומתי אתם יוצאים.
  2. אל תנחשו, תחקרו – על מנת להצליח בתחום הזה אסור לנחש, זה לא לוטו. כאשר אתם משקיעים במטבע מבוזר באשר הוא עליכם להבין בצורה מלאה מה הוא מציע, על איזו טכנולוגיה הוא נשען, לעקוב אחרי הודעות לתקשורת מטעם אותה חברה שמשווקת את המטבע. יש כל כך הרבה מידע באינטרנט, היעזרו בו.
  3. זרקו שקל לים – לא באמת שקל, אבל אל תשקיעו את כל הונכם ויותר על מנת להשקיע במטבעות מבוזרים. לפני שאתם מתחילים, הכירו את השוק. הדרך הכי טובה לעשות זאת היא באמצעות כלים "דמו" המאפשרים לנו לכאורה לסחור בעולם המטבעות המבוזרים או לחילופין לסחור בסכומי כסף קטנים. לאחר שתתחילו לצבור מעט ביטחון תוכלו לקבוע עם עצמכם האם לסחור בכסף נוסף.
  4. עשו לעצמכם קצת סדר בראש – אחרי כל עסקה, עשו לכם מעט סדר בראש. הקציבו לעצמכם סכום 0 אשר צריך להיות בחשבון הביטקוין שלכם לשם מסחר בכל רגע נתון, את שאר הכסף תעבירו "לארנק" שלכם בסוף כל טרייד. כך תוכלו לשמור על הכספים שלכם בצורה אופטימאלית.

איפה אפשר לסחור במטבעות מבוזרים?

למעשה כיום קיימות עשרות פלטפורמות שונות בהם אתם יכולים לסחור במטבעות שונים, חלק מן הפלטפורמות מגבילים אתכם למטבעות מסוימים ואחרים נותנים לכם גישה יותר רחבה.

בין הפלטפורמות המרכזיות לרכישת מטבעות מבוזרים אנו רואים את: Cex.io, Kraken, Blockchain, HitBtc, Binance.

אין בכתוב כל המלצה לייעוץ השקעות או מסחר במטבעות דיגיטליים, מסחר במטבעות דיגיטליים יכול להיות מסוכן ולגרום לכם להפסיד את כספכם.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה