קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
crypto.co.il - האתר המוביל למסחר בקריפטו ומטבעות דיגיטליים

EOS – מה סוד הצלחתו והאם הוא מבשר על דור חדש של מטבעות קריפטוגרפים?

האיאוס (EOS) החל את דרכו כאמצעי למימון השימוש בפלטפורמת EOS.IO לפיתוח אפליקציות מבוזרות. מהלך השקתו נחשב שובר שיאים וכיום הוא אחד המטבעות הקריפטוגרפים המעניינים בזירה.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram
איאוס, במיתולוגיה היוונית, היא האלה שמחזיקה את הפוטנציאל בתחילתו של כל יום. המטבע הקריפטוגרפי החדש זכה לקבל את שמה, מתוך כוונה שיביא איתו חידושים בשוק המטבעות המבוזרים. למעשה, האלגוריתם ודרך השימוש מזכירים מאוד את המטבעות הקריפטוגרפים האחרים בשוק, כמו את'ריום וביטקוין. המטבע הקריפטוגרפי איאוס (EOS) הושק באמצע שנת 2017 כחצי שנה לפני ההכרזה על הקמת פלטפורמת בלוקצ'יין חדשה המכונה EOS.IO. שמו המלא של המטבע הוא EOS Tokens ("אסימוני איאוס"), שם שנותן רמז למשתמשים בנוגע לשימוש שנועד לו כאמצעי תשלום דווקא בסביבת הפיתוח הייחודית השייכת לתאגיד Block.One. מהלך הצעת המטבע הראשונית (או ה – ICO – Initial Coin Offering) ארך שנה שלמה ובמהלכה הונפקו, על ידי Block.One, לא פחות מאשר מיליארד יחידות מן המטבע החדש בשווי כולל של למעלה מארבע מיליארד דולרים. ביצועים אלה הציבו שיא חדש בעולם המטבעות המבוזרים.

סביבת פיתוח ייחודית הנשענת על חוזים חכמים

כדי להבין במה שונה האיאוס ממטבעות קריפטוגרפים אחרים, חשוב שנכיר את סביבת הפיתוח הייחודית שממנה צמח המטבע – היא פלטפורמת Eos.Io.

טכנולוגית הבלוקצ'יין משמשת ברוב המטבעות הקריפטוגרפים ומאפשרת שימוש בהם ללא גוף מנהל מרכזי (כמו למשל מדינה, בנק, או מוסד פיננסי אחר). באופן דומה, אפליקציות מהדור החדש כבר אינן מותקנות ומופעלות על המחשב האישי של המשתמש. שם המשחק בעולם התוכנה כיום הוא אפליקציות מבוזרות, או באנגלית  Dapps, קיצור ל- Decentralized Applications. אפליקציות מבוזרות בנויות לפעול תוך שהן רותמות לרשותן כוח מחשוב כמעט בלתי מוגבל מרשת האינטרנט, מבלי להגביל את הפעילות למחשב אחד מסויים.

אחת התכונות החשובות ביותר של פלטפורמת EOS.IO היא שילוב של חוזים חכמים (Smart contracts) בתהליכי התכנון והפיתוח של אפליקציות מבוזרות חדשות. חוזה חכם הוא בעצם אוסף של התניות שמנוסחות בתוך הקוד ומהוות חלק בלתי נפרד מהבלוקצ'יין שמחזיק ומנהל את היסטוריית הפעולות עבור כל יחידה של מטבע מבוזר או נכס וירטואלי. החוזים החכמים שמוטמעים בתוך הקוד מפעילים את עצמם באופן אוטומטי: ברגע שמבוצע מהלך כלשהוא, החוזה נכנס לתוקף והפעולה המבוזרת מבוצעת.

פלטפורמת את'ריום (Ethereum) הייתה הראשונה שעשתה שימוש נרחב בחוזים חכמים וזו הסיבה שהעומדים מאחורי האיאוס ציידו אותו בבלוקצ'יין של את'ריום עד שהחלה לפעול פלטפורמת EOS.IO. הבלוקצ'יין של את'ריום, רק נזכיר, מכונה ICO, והחל לפעול בשנת 2017 בעוד פלטפורמת EOS.IO הושקה בינואר של שנת 2018. לכן, מי שציפו לראות משהו חדש לגמרי כשהושק האיאוס, הופתעו לגלות את הדמיון הרב בין שיטת הפעולה של איאוס לבין מטבעות מבוזרים אחרים, ובמיוחד האת'ריום.

לפלטפורמת EOS.IO  תכונות ייחודיות נוספות כמו למשל מערכת אימות נתונים מובנית שמאפשרת למפתחים להקים חשבונות משתמש ולהעניק אליהם גישה ברמות שונות של אבטחה. אחסון בענן מבטיח שיתוף פעולה פשוט ונוח כמו גם חיסכון בעלויות.

EOS Tokens כאמצעי תשלום עבור שירותים בפלטפורמת EOS.IO

עוד לפני שהושק, כבר חיכה לאיאוס תפקיד מרכזי בפלטפורמת EOS.IO. מפתחים שהיו מעוניינים להשתמש בפלטפורמה וליצור באמצעותה אפליקציה מבוזרת (Dapp) חדשה נדרשו להחזיק מלאי מספיק של EOS Tokens. אותם EOS Tokens הם המכונים כיום איאוס  (EOS), מטבע קריפטוגרפי מוביל שאפשר לסחור בו במגוון זירות מוכרות כמו בייננס, ביטרקס, קוקוין, ועוד.

הוכחת החזקה במקום הוכחת ביצוע מלאכה

המטבע הקריפטוגרפי איאוס נהנה מיתרון ייחודי וחשוב שאין למטבעות קריפטוגרפים רבים אחרים: מהירות עיבוד גבוהה מאפשרת ביצוע מספר גדול מאוד של פעולות בכל שנייה וכך ניתן לנהל היקף מסחר גדול במטבע ללא עיכובים. את היתרון הזה השיגו המפתחים של איאוס באמצעות תכונה בסיסית של המטבע, שמאפשרת עיבוד מיליוני עסקאות כמעט בו זמנית: אנחנו מדברים, כמובן, על החלפת מודל הוכחת ביצוע מלאכה (Proof of Work- PoW) במודל מתקדם יותר המכונה הוכחת החזקה (Proof of Stake- PoS).

בעוד מודל PoW הופך את הכרייה של מטבעות שנשענים עליו לבזבזניים מאוד בזמן ובאנרגיה (כמו למשל בשימוש בחשמל), שימוש במודל PoS הופך את תהליך הכרייה של כל מטבע לבטוח, פשוט ויעיל הרבה יותר. המפתחים שמשתמשים בפלטפורמת EOS.IO מקבלים EOS Tokens עבור השלמת בלוקים בשרשרת הבלוקים. החזקת כמות מספיקה של EOS Tokens היא תנאי לשימוש בפלטפורמה, מי שמחזיקים ברשותם כמות גדולה יותר של EOS Tokens מגדילים את הסיכוי שיזכו להשלים בלוקים נוספים.

מודל PoS בחדש מציע עוד יתרון חשוב על פני מודל PoW הישן, בנוסף למהירות עיבוד משופרת: הרתעת האקרים מלנסות לבצע מהלכי הונאה תוך שימוש בפלטפורמה או במטבע המבוזר, זאת משום שכדי לפעול בפלטפורמה יש להשיג תחילה כמות מספקת של EOS Tokens ולהחזיק אותם בארנק דיגיטלי מתאים.

מטבע איאוס ופלטפורמות EOS.IO - זכויות נרחבות לחברי הקהילה

חברי קהילת המפתחים הפועלים בפלטפורמת EOS.IO נהנים מזכויות נרחבות ביחס לאלה הנהוגות בקהילות שקמו סביב מטבעות קריפטוגרפים אחרים. כך למשל מי שאחראים על השלמת בלוקים של מידע בשרשראות הבלוקים רשאים להשתתף בהצבעות שמשפיעות על המשך פיתוח הפלטפורמה. גם החלטות שנוגעות לשינויים בקוד של אפליקציות מתקבלות בהתאם לתוצאות הצבעה דמוקרטית בקרב חברי הקהילה.

איך קונים וסוחרים באיאוס?

מהלך השקת האיאוס החל ב- 26 ליוני 2017 כאשר מלכתחילה נקבע שישוחררו רק מיליארד יחידות מהמטבע החדש. בתוך חמישה ימים חולקו 200 מיליון מטבעות איאוס, 700 מיליון מטבעות נוספים חולקו ברציפות לאורך השנה שבין יוני 2017 ויוני 2018, ומאה מיליון יחידות נותרו בידי חברת האם Block.One.

מכיוון שלא ניתן לכרות איאוס, שתי הדרכים היחידות להשיג את המטבע הן נטילת חלק בפעילות הפיתוח בפלטפורמת EOS.IO או רכישת EOS באחת ממגוון הזירות בהן נסחר המטבע. את האיאוס ניתן להחזיק בארנק דיגיטלי מתאים והוא ללא ספק אחד המטבעות המבוזרים שכדאי לעקוב אחר הביצועים שלהם.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה