קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
ארנקי קריפטו – ארנקי תוכנה וחומרה מומלצים ואיך בוחרים ביניהם

ארנקי קריפטו – ארנקי תוכנה וחומרה מומלצים ואיך בוחרים ביניהם

בחירה נכונה של ארנק קריפטו תקבע כמה נוח יהיה לכם להחזיק, להשתמש ולסחור במטבעות בהם אתם מעוניינים. ישנם ארנקי תוכנה וארנקי חומרה, חשוב להכיר את היתרונות והחסרונות של כל סוג, להשוות בין ארנקים מובילים ולבחור בזה שמספק את המענה הטוב ביותר לצרכיכם.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

כל מי שרוצים להחזיק, להשתמש או לסחור במטבעות קריפטוגרפים חייבים לנהל ארנק קריפטו, המכונה גם ארנק דיגיטלי. יש מגוון גדול של ארנקים כאלה וחשוב לבחור ארנק שיעניק מענה טוב לצרכים שלנו. ארנק דיגיטלי מתאים יאפשר לנו לבצע בקלות פעולות כמו משיכת כספים במטבעות מבוזרים שונים והפקדתם לארנק, וכל זאת – ברמת האבטחה שאפשר לצפות לה מהארנק הפרטי שלכם, שתוכלו לישון בשקט בידיעה שהסכומים שצברתם במטבעות קריפטו נשמרים לזכותכם.

נהוג לחלק ארנקי קריפטו לשלוש משפחות: ארנקי חומרה, ארנקי תוכנה וארנקי נייר (שהשימוש בהם כבר כמעט לגמרי עבר מן העולם). ארנקי תוכנה מכונים גם ארנקים חמים בעוד שארנקי חומרה נחשבים ארנקים קרים. ארנקים דיגיטליים נבדלים אלה מאלה בסוגי המטבעות שניתן להחזיק בהם, בנוחות השימוש, במגוון הפונקציות שהם מציעים וברמת האבטחה שלהם. אם אתם מחפשים את הארנק הדיגיטלי הבא שלכם, ובפרט אם מעולם לא היה ברשותכם אחד כזה – חשוב שתכירו את התכונות הבסיסיות של כל ארנק דיגיטלי ותבינו איך ארנקים כאלה פועלים. לאחר שתרכשו את הידע בנוגע לכל ארנק, המאפיינים שלו, יתרונותיו וחסרונותיו, תוכלו להשוות בין ארנקי קריפטו מובילים ולבחור את זה שמתאים לכם ביותר. לפניכם סקירה שבתחילתה תמצאו את כל מה שצריך לדעת כדי להשוות בין ארנקים קריפטוגרפים, ובהמשך שלה רשימה של מספר ארנקים מומלצים, כולל פירוט מאפיינים מרכזיים, יתרונות וחסרונות של כל אחד.

מה הם ארנקי קריפטו ואיך הם פועלים?

ארנקים קריפטוגרפים הם כלים המאפשרים אינטראקציה עם פלטפורמה עליה מנוהל מטבע קריפטוגרפי מסוים. רוב הארנקים מתאימים ליותר ממטבע אחד, בדרך כלל ניתן יהיה להחזיק באותו ארנק מספר מטבעות מובילים ולפעמים גם מטבעות אזוטריים יותר. מכיוון שרובם המוחלט של המטבעות הקריפטוגרפים נשענים על טכנולוגית בלוקצ'יין, ארנקים קריפטוגרפים יודעים ליזום עדכוני מידע בבלוקים שבשרשרת כך שכמות מסוימת מן המטבע תחליף ידיים – באופן אוטומטי ומבלי שתצטרכו לאסוף את כל הפרטים, כמו למשל בנוגע לשווי המטבע ביחס למטבעות אחרים.

חשוב להבין שארנקים דיגיטליים אינם כספות וירטואליות בהן נשמרים המטבעות שברשות בעליהם. למעשה, תקשורת בין הארנק לבלוקצ'יין היא זו שמקנה לבעל הארנק בעלות על הנכס הדיגיטלי כולל זכות להשתמש בו, לבצע עמו תשלומים, להעבירו לאדם אחר או לסחור בו בכל דרך אחרת. התקשורת בין הארנק לבלוקצ'יין מתנהלת באמצעות זוג אחד או יותר של מפתחות דיגיטליים שהם רצף של אותיות ומספרים. בכל זוג יש מפתח המכונה "ציבורי" ומפתח המכונה "פרטי". בנוסף, ארנק דיגיטלי מצויד בכתובת ייחודית השייכת לבעליו, כתובת שניתן להעביר לארנק חדש בעת הצורך והיא המאפשרת גישה למטבעות הקריפטוגרפים שצבר המשתמש.

בעבר היו שלושה סוגי ארנקים דיגיטליים: ארנקי תוכנה, ארנקי חומרה וארנקי נייר. מזה למעלה מעשור שהשימוש בארנקי נייר הולך ודועך עד שכיום כבר כמעט חלפו מן העולם. ארנקים הפועלים ברשת מכונים גם ארנקים חמים. זירות מסחר מובילות במטבעות דיגיטליים מציעות ארנקים כאלה לקהל המשתמשים בהן. ארנקי חומרה מכונים ארנקים קרים ופועלים באמצעות מכשירי קצה בהם נשמר המידע המאפשר ביצוע פעולות במטבעות שברשות בעליהם. ארנקי נייר, שהשימוש בהם כמעט ופסק לחלוטין, הם דפי נייר עליהם מודפסים, על פי רוב בצורת קוד QR, כתובת הארנק ומפתחות ציבוריים ופרטיים. שימוש בארנק נייר נעשה בדרך של סריקת הקודים המודפסים עליו.

הנוחות שבארנקי תוכנה – מכל מקום, בכל זמן, אם יש לכם אינטרנט

ארנקי תוכנה הם ארנקים מקוונים שניתן לגשת אליהם ולבצע פעולות באמצעות הכספים השמורים בהם רק כאשר יש חיבור לרשת האינטרנט. ארנקי תוכנה פועלים תוך שימוש בתוכנה שמותקנת על מחשב אישי או שהם ניתנים להורדה כאפליקציה לטלפון החכם.

זירות מסחר רבות מציעות ארנקים קריפטוגרפים מקוונים נוחים מאוד לשימוש, אבל כדאי לדעת שיש לארנקים כאלה חסרון בולט והוא רמת האבטחה, שהיא נמוכה יחסית. ישנם ארנקי תוכנה טובים מאוד להורדה בחינם למחשב האישי, לארנקים כאלה ניתן לגשת בכל עת, לקבל נתונים על מטבעות השמורים בהם ולהורות על פעולות שיבוצעו ברגע שתהיה גישה לרשת האינטרנט. אופן השימוש בארנקי אפליקציה בטלפון החכם דומה לזה של ארנקים במחשב האישי, יתרונם הוא נגישות משופרת שכן רובנו נושאים כמעט תמיד את הטלפון החכם שלנו אתנו.

ארנקי תוכנה מומלצים

  • ארנק הביטקוין הוא אחד הארנקים הקריפטוגרפים המקוונים הוותיקים ביותר ונחשב לאמין מאוד ונוח לשימוש. ארנק זה נהנה מפופולאריות רבה עם מעל ל- 50 מיליון משתמשים ברחבי העולם. תכונותיו הבולטות הן נגישות (כל שנחוץ הוא חיבור לאינטרנט), מגוון רחב של פעולות (רכישה, מכירה, תשלום ומסחר במטבעות קריפטוגרפים), מתאים להחזקה ושימוש ב- USD PAX (מטבע דיגיטלי יציב שערכו צמוד לדולר האמריקני), מתאים לכל מערכות ההפעלה (windows, linux, mac וגם, בגרסת הטלפון החכם, iOS ואנדרואיד). יתרונות נוספים של ארנק מוביל זה הם עמלות שימוש נמוכות ורמת אבטחה גבוהה יחסית.
  • ארנק הקריפטו של זירת המסחר המובילה בייננס (Binance) מאפשר החזקה, מסחר וביצוע תשלומים במגוון גדול של מטבעות קריפטוגרפים. עמלות השימוש בארנק זה נמוכות ורמת האבטחה שהוא מספק גבוהה. ניתן לקבל תמיכה טכנית במייל או צ'אט אך לא בטלפון. חשוב לקחת בחשבון שלא ניתן ליצור חיבור ישיר בין ארנק זה לחשבון בנק רגיל.
  • הארנק של זירת המסחר קוינבייס (Coinbase) נחשב לאחד מארנקי התוכנה המקוונים הטובים ביותר. ניתן לבצע הפקדות ומשיכות מארנק זה ישירות לחשבון בנק רגיל, הוא מספק רמת אבטחה גבוהה וממשק המשתמש שלו נוח מאוד. חשוב לדעת שארנק זה אינו מתאים להחזקה ושימוש בביטקוין.
  • אקסודוס (Exodus) הוא ארנק תוכנה מצוין שניתן להתקין על מחשב או טלפון חכם. יתרונותיו של האקסודוס הם ממשק משתמש נוח, רמה גבוהה של אבטחה ושמירה על פרטיות, מתאים לשימוש עם רוב המטבעות הקריפטוגרפים המובילים (כולל ביטקוין, את'ריום, דש (Dash) ולייטקוין (Litecoin), אין צורך בחשבון בנק, מתאים לכל מערכות ההפעלה.
  • קופיי (Copay) הוא ארנק קריפטוגרפי מצוין עבור מי שמעוניינים להחזיק, להשתמש ולסחור בעיקר בביטקוין וביטקוין קאש. לאחר התקנת התוכנה על מחשב אישי או אפליקציה על טלפון חכם ניתן ליצור כמה ארנקים וכך לבצע גם תשלומים קבוצתיים. תוכנת הארנק פותחה בקוד פתוח וקהילת המפתחים סביבה שומרת עליה עדכנית, בטוחה ונטולת תקלות או "באגים". יתרון נוסף של ארנק קופיי הוא שניתן לבצע תשלומים ישירות ממנו באתרי מסחר אלקטרוני מובילים, כולל אמזון.

ארנקים קרים - ארנקי חומרה מובילים

כאמור, ארנקי חומרה הם ארנקים שמגיעים עם חומרה משלהם, ומתחברים למשחב האישי בדרך כלל באמצעות כבל USB. ארנקים אלה מסורבלים יותר, אולם הם מציעים רמת אבטחה גבוהה הרבה יותר מזו שאפשר להגיע אליה באמצעות ארנקים חמים. שני ארנקי חומרי פופולאריים ומומלצים הם:

  • ארנק חומרה וותיק שנחשב מוצלח במיוחד וחופשי מתקלות הוא הלדג'ר ננו (Ledger Nano). ארנק זה מתאים לשימוש עם מגוון מטבעות כאשר אין מגבלה למספר סוגי המטבעות שניתן לנהל באמצעותו בו זמנית. הארנק מתחבר למחשב באמצעות כבל USB, התוכנה הנחוצה להתממשקות בין הארנק למחשב היא פשוטה להתקנה ונוחה לשימוש

 

  • ארנק קר מוביל נוסף הוא הטרז'ור (Trezur). הוא אמנם מתאים לפחות סוגי מטבעות מאשר הלדג'ר ננו אך התוכנה שמפעילה אותו היא נוחה מאוד לשימוש ומתעדכנת לעיתים תכופות. הטרז'ור נחשב לאחד הארנקים המאובטחים ביותר

בחירה בין ארנק קר לארנק חם

בסופו של יום, אם אתם מתכוונים להחזיק, לנהל, לקנות ולמכור מטבעות דיגיטליים – אתם חייבים לבחור ארנק שינהל עבורכם את המטבעות שיש לכם. הבחירה בין הארנקים השונים היא עניין של מאפיינים אישיים, נוחות והעדפות, הנה כמה טיפים לבחירת ארנק קר או חם:

ארנק חם מתאים למי שמעוניינים בגישה נוחה ומהירה לזירות מסחר ואפשרות לבצע מגוון פעולות לעיתים תכופות. יתרון נוסף של ארנק חם הוא שקיים היצע ארנקים איכותיים כאלה שניתן לקבל ללא עלות, ארנקי תוכנה שניתן להוריד בחינם או ארנקים שמעמידות זירות מסחר מובילות לרשות המשתמשים בהן. החיסרון העיקרי של ארנק חם הוא הצורך להשלים עם כך שהוא אינו נמצא פיזית ברשותכם. המידע כולו מצוי בשרתים של זירת המסחר שבארנק שלה אנו משתמשים, או בענן (כאשר מדובר בארנק תוכנה שאינו של זירת מסחר דווקא). זו גם הסיבה שארנקים חמים נחשבים פחות בטוחים מארנקי חומרה קרים.

ארנק קר מתאים למי שרוצים רמת אבטחה מקסימלית. החיסרון העיקרי של ארנקי חומרה הוא הצורך לרכוש את המכשיר שמאפשר שימוש בארנק, מכשיר הקצה עליו מאוכסן המידע שמקנה לנו זכות במטבעות הקריפטוגרפים שברשותנו. חיסרון נוסף הוא שיש לחבר את הארנק למחשב ולרשת האינטרנט כדי לבצע פעולות כגון המרת מטבע אחד באחר, ביצוע תשלום, רכישת מטבע קריפטוגרפי חדש ועוד. מי שבוחרים להשתמש בארנק קר, חייבים לקחת בחשבון מקרה של אבדן החמרה: חשוב מאוד לשמור בכל עת גיבוי עדכני של תכולת הארנק שלכם, למקרה של אבדן הארנק או חשיפה לנזק פיזי כמו שיטפון, שריפה, או סתם ילדים קטנים שחומדים לצון ומוציאים את הארנק שלכם מכלל פעולה.

לאחר שהחלטתם אם אתם מעדיפים ארנק תוכנה או חומרה, תוכלו להשוות בין ארנקים מובילים ולבחור את זה המאפשר שימוש במטבעות הקריפטוגרפים המעניינים אתכם. בנוסף חשוב לתת את הדעת לתכונות כמו נוחות ההפעלה (ממשק ידידותי, גישה מהירה ופשוטה למגוון פעולות), תמיכה טכנית במקרה הצורך, רמת אבטחה, דפוסי עדכון תוכנה (כדי שהארנק שאתם מתרגלים להשתמש בו ישרת אתכם זמן רב תוך שהוא שומר על עדכניות) ועלות השימוש המורכבת ממחיר הארנק עצמו ועוד עמלות שגובות זירות המסחר השונות.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה