קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
מטה מאסק - ארנק דסקטופ למטבעות קריפטו

Meta Mask – ארנק דיגיטלי אצלך בדפדפן

MetaMask הינו ארנק דיגיטלי שנועד לאחסון ולשליחה של נכסי קריפטו שונים, ולפיכך ניתן גם להתייחס אליו כאל ארנק קריפטו. יחד עם זאת, ארנק קריפטו לא עובד בדיוק כמו ארנק פיזי רגיל המאחסן את השטרות בכיס שלנו.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

MetaMask הינו ארנק דיגיטלי שנועד לאחסון ולשליחה של נכסי קריפטו שונים, ולפיכך ניתן גם להתייחס אליו כאל ארנק קריפטו. יחד עם זאת, ארנק קריפטו לא עובד בדיוק כמו ארנק פיזי רגיל המאחסן את השטרות בכיס שלנו.

במקום זאת, ארנק מטבעות הקריפטו פשוט מאחסן מידע מוצפן על מטבעות הקריפטו ברשת. כידוע, מטבעות קריפטו קיימים רק במאגרי מידע ענקיים הנקראים "פנקסים חשבונות" (ledgers). חשבונות אלה הם תיעוד של כל עסקאות הקריפטו שנעשו אי פעם, עבור כל מערכת בנפרד. מערכת הבלוקצ'יין היא למעשה סוג המערכת הפופולארי ביותר לניהול מערכת הפנקס חשבונות.

ניתן להעביר מטבעות קריפטו ברחבי מערכת הבלוקצ'יין, אך המטבעות אינם יכולים לעזוב את המערכת עצמה. יחד עם זאת, ניתן בהחלט למשוך את המטבעות ולהמיר אותם בכסף פיאט באמצעות בורסות המסחר המקוונות. משתמשים מעבירים את מטבעות הקריפטו שלהם ברחבי הבלוקצ'יין באמצעות מפתחות ציבוריים ופרטיים. המפתחות האלו הם למעשה המידע המוצפן המאוחסן בארנקי קריפטו.

המפתחות הציבוריים מתאפיינים בכך שכל משתמש במערכת הבלוקצ'יין יכול למעשה לראות אותם. הם עובדים בצורה דומה לכתובת דואר אלקטרוני רגילה. כשמישהו רוצה לשלוח למישהו אחר במערכת מטבע קריפטו, הוא ישלח אותו למעשה מפתח הציבורי שלו. מנגד, מפתחות פרטיים לא אמורים להיחשף לאף אחד חוץ מהמשתמש המחזיק בהם.

לפיכך, אם המפתחות הציבוריים הם כמו כתובת דוא"ל, המפתחות הפרטיים הם כמו הסיסמה לדוא"ל, שבתוכו מאוחסנים כל מטבעות הקריפטו של המשתמש. המשתמש יכול להוכיח שהארנק הדיגיטלי הוא שלו רק באמצעות המפתח הפרטי שלו. מפתחות פרטיים הם הדרך היחידה להוכיח בעלות על מטבעות קריפטו. זו הסיבה שכל כך חשוב שהם יאוחסנו בבטחה במקום שאף אחד לא יוכל לקבל גישה אליהם.

סוגים שונים של ארנקים דיגיטליים

ישנם שלושה סוגים עיקריים של ארנקי קריפטו דיגיטליים. האחד הוא ארנקי חומרה (hardware). הם למעשה התקני אחסון נשלפים כמו מקלות USB. הם בטוחים מאוד, אך יכולים להיות יקרים. הם סוג של אחסון קר מכיוון שהם שומרים את המפתחות הפרטיים של המשתמשים במצב לא מקוון.

סוג נוסף הוא ארנקים מקוונים (web). ניתן להשתמש בהם בהרבה מכשירים שונים, אך הם נמצאים בסיכון להתקפה על ידי האקרים. שיטת האחסון של הארנקים המקוונים ידועה בשם אחסון חם.

לבסוף, הסוג השלישי הם ארנקי דסקטופ. הם מותקנים כמו תוכנה ישירות על המחשב של המשתמש, ולפיכך ניתן להשתמש בהם רק במחשב שבו הם מותקנים. הם בטוחים יותר מארנקים מקוונים, אך אינם בטוחים כמו ארנקי חומרה או ארנקים ממשיים של שטרות פיאט.

הארנק הדיגיטלי MetaMask

Metamask הוא ארנק מטבעות קריפטו שניתן להשתמש בו בדפדפני פיירפוקס, גוגל כרום וברייב. הוא למעשה מופיע בתצורת תוסף לדפדפן. המשמעות היא שהוא עובד כגשר בין דפדפנים רגילים ובין מערכת הבלוקצ'יין של אתריום, המערכת השנייה בגודלה בעולם אחרי המערכת של הביטקוין.

המערכת של אתריום היא רשת שבה משתמשים יכולים לבנות אפליקציות משלהם (הנקראות dApps) ולכרות ולסחור במטבעות קריפטו. אתריום גם מאפשרת למשתמשים שלה לכתוב הנחיות עסקה הנקראות חוזים חכמים. ניתן להשתמש ב-.MetaMask לאחסון מפתחות למטבעות קריפטו של אתריום בלבד, הנקראים מטבעות אתר (Ether).

MetaMask הוא חלק חשוב בקהילת אתריום. יש לו יותר ממיליון משתמשים פעילים וכמעט שבעים אלף עוקבים בטוויטר.

מטבעות קריפטו אחרים שנבנו על הבלוקצ'יין של אתריום נקראים אסימונים (tokens). רוב האסימונים שנבנו על הבלוקצ'יין של אתריום נקראים אסימוני ERC-20 מכיוון שהם פועלים לפי הכללים שהציבו מפתחי המערכת של אתריום ליצירת מטבעות קריפטו חדשים.

לפיכך, ניתן להשתמש בארנק MetaMask לאחסון מפתחות לאסימונים של אתר ו-ERC-20 בשלושה דפדפני אינטרנט שונים. הוא גם מאפשר למשתמשים לגלוש בבלוקצ'יין של אתריום מהדפדפן הרגיל שלהם.

לארנק MetaMask יש קוד פתוח. פירוש הדבר שכל קוד של MetaMask הוא מקוון וזמין בחינם. המשתמשים יכולים לבנות גרסה משלהם, אבל קהילת המשתמשים יכולה לבדוק ולעדכן את תוכנות הקוד הפתוח, מה שאומר שניתן לשפר אותן ללא סוף.

אפליקציות שעובדות עם מטה מאסק

בנוסף, לארנק זה יש הגדרות HD, הגדרות דטרמיניסטיות היררכיות (hierarchical deterministic), המסייעות למשתמשים לגבות את החשבונות שלהם. ההגדרות מאפשרות את הגיבוי על ידי כך שהן נותנות למשתמש רשימת מילים הנקראות ביטויי זרע (seed phrases). ניתן להשתמש בביטויי הזרע בכדי לאפס את פרטי החשבון שאבדו. כדאי מאוד לשמור את ביטויי הזרע, כפי שחשוב לשמור על המפתח הפרטי, מבלי לחלוק אותו עם אף אחד, כמו הקוד הסודי לבנק.

ל- MetaMask ישנה מערכת רכישת מטבעות מובנית. הארנק מתקשר ישירות לשתי בורסות מסחר בהן משתמשים יכולים לרכוש מטבעות קריפטו. משתמשים יכולים לבחור בין Coinbase לרכישת אתר לבין הפלטפורמה ShapeShift כדי לרכוש אסימונים של אתר או ERC-20.

הארנק הדיגיטלי הזה נחשב לנוח מאוד עבור מתחילים. יש לו ממשק ברור ואינטואיטיבי שמאפשר לשלוח ולקבל מטבעות קריפטו בקלות ביחס לארנקים המתחרים. יש לו גם מערכת של שירות לקוחות, במסגרתה אפשר ליצור קשר עם החברה המפעילה לפתרון תקלות אישיות. בעמוד הבית של האתר יש גם לינק להורדה לדפדפן וגם סרטון שמסכם את אופן השימוש ואת הדרכים ליצירת קשר.

בנוסף, ל-MetaMask יש מערכת לאחסון מקומי של המפתחות. כמה ספקי ארנקים מאחסנים מפתחות בשרתים משלהם. זה נפוץ בבורסות מסחר המספקות ארנקים, כמו Coinbase למשל. מפתחות MetaMask מאוחסנים בדפדפן של המשתמש עצמו, ולא בשרתים מרוחקים כלשהם. זה נותן למשתמש שליטה רבה יותר במפתחות הציבוריים והפרטיים שלו.

יחד עם זאת, מבחינת הגישה לדפדפן, ל-MetaMask אין גישה למידע של המשתמשים, אך לדפדפן שעליו הארנק מותקן דווקא כן יש. לדפדפן לא תהיה גישה לקודים הפרטיים של המשתמשים, אך הוא עשוי לאסוף מידע אודות מתי ואיך הם משתמשים בארנק. הדפדפנים מוזילה וגוגל גרום אינם פופולריים במיוחד בקהילת הקריפטו בדיוק בגלל זה. משתמשי קריפטו רבים ירגישו לא בנוח לאפשר לחברות אלה לאסוף מידע עליהן. זה עשוי לעצור חלק מהמשתמשים פוטנציאליים מלנסות את הארנק MetaMask.

בהתאם לכך, אחד מהחסרונות העיקריים של הארנק הוא האבטחה. כל מידע המאוחסן באינטרנט, כמו זה המאוחסן בארנק מקוון כמו MetaMask, נמצא בסיכון גבוה יותר בשל פריצות האקרים מאשר מידע המאוחסן במצב לא מקוון. MetaMask אינו מספקת מספיק אבטחה בפני עצמו. מבחינה זו, תמיד כדאי לפזר את נכסי הקריפטו ולהשתמש ביותר מארנק אחד.

MetaMask לא ספג פריצות גדולות בינתיים. הוא משתמש בהגדרות גיבוי HD ויש לו קהילה חזקה של מפתחים שמעדכנת את הקוד הפתוח שלו. עם זאת, הארנק מקוון, כך שהוא בסיכון גבוה יותר מארנקי חומרה וצורות אחרות של אחסון קר.

הסיכון השכיח ביותר שעומד בפני ארנק MetaMask, מעצם היותו ארנק מקוון הוא התקפות פישינג (phishing). זו למעשה הונאה בה האקרים משתמשים כדי לגנוב מידע אישי כמו שמות משתמש וסיסמאות. MetaMask עובדת על תיקונים לבעיות מסוג זה, אך המשתמשים אחראים על בטיחותם שלהם. בעת שימוש ב- MetaMask, מומלץ להשתמש בכרטיסייה אחת בכל פעם לביצוע עסקאות ולשמור את הארנק נעול בעת אי שימוש.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה