קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
מטבע הסטלר

סטלר

סטלר היא מערכת טכנולוגית פתוחה ומבוזרת, ללא גוף שולט ומכוון, המאפשרת מסחר והעברה של מטבעות דיגיטליים (קריפטו) והמרתם במטבעות פיאט.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

סטלר (stellar) הוא שמה של תשתית קוד פתוחה המאפשרת תשלומים שביכולתה לתת מענה לקהילה הבינלאומית. התשתית לא מאפשרת העברה בין גופי בתוך הרשת בלבד, אלא גם העברת כספים בין מוסדות, חשבונות בנק ואנשים פרטיים.

מטבע הסטלר

 המטבע בו נעשה שימוש ברשת הסטלר נקרא באופן לא מפתיע Stellars. הנפקתו הראשונית של המטבע כללה קצת יותר ממאה מיליארד יחידות מטבע (המספר המדויק עומד על 103,689,123,972). בחודש נובמבר 2019 קיצץ הארגון המייסד בכמות המטבעות, וכיום הנפח המקסימלי שניתן לכרות עומד על קצת יותר מחמישים מיליארד יחידות. נכון לכתיבת שורות אלו נמצאים בסירקולציה מעט יותר מ-23 מיליארד מטבעות. מידי שנה מתווספים לסירקולציה אחוז אחד מהמטבעות, התווספות שעובדת על בסיס שבועי.

בשנת 2015 שונה שם המטבע לXLM, שינוי שמטרתו הייתה להבדיל את המטבע עצמו משמה של הרשת ושל הארגון המייסד העומד מאחוריה.

שער המטבע עומד בעת כתיבת שורות אלה על 0.4080 דולרים ליחידה.

הגנות של מערכת סטלר

כאשר מבצעים העברה של יחידות סטלר, משולמת עמלה שעומדת על כ-0.00001 יחידות. עמלה זו מצטרפת למאגר עמלות שחוזר לסירקולציה. מערכת העמלות הזו נועדה למנוע מקרים של ספאם והתקפה באמצעות הצפה של הרשת בבקשות העברה. כאשר המערכת מזהה משתמש בעל כוונות זדוניות שמטרתו להציף את הרשת, היא מעלה את מחיר העמלה על ההעברות הללו.

בנוסף לכך, קיימת גם מערכת הגנה שקובעת כי ישנו סכום מינימלי של 20 XLM, מה שאמור למנוע יצירה של חשבונות מזויפים.

מי עומד מאחורי הסטלר?

 הפיתוח של רשת הסטלר מתבצע בידי ארגון ללא כוונות רווח, ושאין לו בעלי מניות ושמו Stellar.Org. מטרתו המוצהרת של הארגון הוא יצירת פלטפורמה לשירותים פיננסיים נגיה ובעלות נמוכה, על מנת שכמה שיותר אנשים יוכלו לעשות בה שימוש, ובכך להילחם בעוני ולממש את מלוא הפוטנציאל הכלכלי של הפרט.

על מנת להשיג מטרה נעלה זו, הארגון לא מטיל עלויות על אנשים פרטיים וגופים העושים שימוש בפלטפורמה, אלא מממן את פעילותו באמצעות חמישה אחוזים מהמטבעות בהנפקה הראשונית שהופנו למטרה זו, בנוסף לתרומות שהארגון מקבל, בין היתר מקרן של Google התומכת בארקגונים טכנולוגיים מבטיחים.

מערכת העברות סטלר

 מערכת ההעברות בתוך רשת הסטלר היא מאוד פשוטה ונוחה לשימוש, ודומה מעט להעברה בPayPal. בנוסף לכך, פיצ'ר בלעדי של מערכת הסטלר הוא האופציה להקפיא כספים, גם אם נשלחו כבר למשתמש אחר. בצב של הקפאה, לא ניתן לבצע כל פעולה בכספים שהוקפאו, אלא רק להחזירם אל השולח. תהליך ההקפאה הוא קצר מאוד, ועורך בין שלוש לחמש שניות. אמנם למערכת ההקפאה הזו יש יתרון משמעותי בכך שהיא מאפשרת "תיקון טעויות" בהעברת כספים, אך גם ניתן לנצל אותה לרעה במקרים מסוימים, כמו לדוגמא בהעברה שמתבצעת למשתמש אחר בכוונה תחילה להקפיא את הכספים המועברים.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה