קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
המטבע זיקאש

zicash

הזיקאש הינו מטבע קריפטוגרפי (דיגיטלי), אשר רשת הבלוקצ'יין שלו מתאפיינת באפשרות לפרטיות מלאה על ידי רשת הבנויה בשתי שכבות. לחצו וקראו על Zicash

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

הזיקאש הינו מטבע קריפטוגרפי (דיגיטלי), אשר רשת הבלוקצ'יין שלו מתאפיינת באפשרות לפרטיות מלאה. הרשת בנויה בשתי שכבות, כך שאחת מהן גלויה, כמקובל ברשתות הבלוקצ'יין של רוב המטבעות, והשנייה אטומה ופרטית לחלוטין.
במהלך שימוש בשכבה האטומה, כל פרטי ההעברה כגון סכומה ופרטיהם של השולח ושל המקבל, מוסתרים ומוצפנים. פרטיות זו מאפשרת ביטחון רב יותר, בעיקר בקרב לקוחות גדולים של המטבע, החשופים יותר לפריצות על ידי האקרים, אשר לרוב בוחרים קורבן לפריצה על פי היסטורית ההעברות ותכולת הארנק שלו.
לכן, טכנולוגיה זו מתאימה במיוחד לחברות או ארגונים גדולים, אשר מעוניינים לסחור במטבע ללא חשיפה של היקף המסחר בפני לקוחותיהם ובפני המתחרים שלהם.

הוכחה באפס ידיעה

הטכנולוגיה המאפשרת את העברת המידע בצורה המוצפנת נקראת הוכחה באפס ידיעה. זהו קונספט במדעי המחשב, אשר קיימים בו שני צדדים, המוכיח והמאמת.
מטרת ההוכחה באפס ידיעה היא ליצור מצב בו הצד המאמת יודע כי הצהרתו של הצד המוכיח הינה נכונה, אך לא יודע את תוכנה. הטכנולוגיה פותחה על מנת לחשוף כמה שפחות  מידע שעלול להיות מודלף ולהיחשף על ידי כך לפריצות.
על כן, כאשר מעוניינים בהצלחתה של השיטה, יש לוודא כי מתקיימים שלושה תנאים.

  1. שלמות – בכל מצב בו הצהרת המוכיח נכונה, מאמת הגון יכול להיות משוכנע על ידי מוכיח הגון.
  2. תקפות – בכל מצב בו המוכיח אינו הגון, אין ביכולתו לשכנע את המאמת באמצעות הצהרות שקריות.
  3. אפס ידיעה – בכל מצב בו ההצהרה נכונה, הצד המאמת לא יידע מה ההצהרה אומרת.

איך עובד המטבע?

מטבע הזיקאש נכרה בתהליך אלגוריתמי בשם Equihash.
במהלך העברה של מטבע הזיקאש, המסומל באותיות ZEC, שני צדדי העסקה יכולים להחליט האם ברצונם לעשות שימוש בכתובת רגילה, אשר תעניק להם טרנסקציה רגילה וגלויה, או כתובת מוגנת, אשר תעניק להם טרנסקציה מוסתרת. במידה וכל צד בוחר באופציה הפוכה, ההעברה תהיה מוגנת חלקית.

יתרונות וחסרונות המטבע

אחד מהיתרונות הבולטים של מטבע הזיקאש הינו הצוות המפתח שלו. צוות זה מורכב ממומחים בנושאים שונים כגון מדענים, מהנדסים, מעצבים ואנשי עסקים, כאשר רובם בוגרים של מוסדות השכלה נחשבים ברחבי העולם. בין המוסדות ניתן למצוא את אוניברסיטת MIT, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ואף מוסדות ישראליים כמו הטכניון ואוניברסיטת תל אביב.
זוקו וילקוקס, אחד מראשי הקבוצה, הינו דמות מוכרת בעלת ניסיון של מעל ל-20 שנה בתחומים הרלוונטיים, כגון עבודה עם מערכות פתוחות ומבוזרות, סטארט אפים שונים ואבטחת מידע.
בין החסרונות ניתן למנות את ההצלחה החלקית ביותר אשר זוכה לה הקונספט של ההעברות הסמויות. זאת מכיוון שאחוז ניכר מן המעבירים או המקבלים בוחר לחשוף את כתובתו, ולכן רק כ-2% מכלל ההעברות המתרחשות ברשת הינן סמויות לחלוטין לאחר ששני הצדדים בחרו בכך.

מחשבון המרה
Ledger - Crypto Beginners Pack
עוד מטבעות