קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
המטבע זיקאש

XEM

XEM הינו מטבע דיגיטלי שפותח על ידי התנועה הכלכלית החדשה - בכדי לפתח מערכת בלוקצ'יין חכמה וטכנולוגית יותר מהמערכות הוותיקות יותר בשוק

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

XEM הינו מטבע דיגיטלי (קריפטו) אשר פותח על ידי התנועה הכלכלית החדשה (New Economic Movement – NEM). ה- NEM פועלים בכדי לפתח מערכת בלוקצ'יין חכמה וטכנולוגית יותר מהמערכות הוותיקות יותר בשוק המסחר הדיגיטלי. ה- XEM הוא למעשה מטבע הקריפטו המופעל במערכת ה- NEM ומופץ דרכה כתגמול למשתמשים וכאמצעי תשלום.

מערכת הבלוקצ'יין של NEM מבקשת לספק אופן ניהול נכסים ומידע דיגיטליים בפשטות ובמחירים נמוכים ביותר. היא החלה את דרכה בשנת 2015 כגרסת פיצול ממערכת ה- NXM, גם היא מערכת בלוקצ'יין פופולרית המפעילה מטבע דיגיטלי.

מערכת ה- POI

מערכת הבלוקצ'יין של NEM כתובה בשפת התכנות ג'אבה (Java), והיא מעוצבת כך ששרתים פרטיים וציבוריים יוכלו להתחבר אחד לשני והעביר ביניהם מידע באופן שוטף. זו מערכת הבלוקצ'יין הראשונה בעולם שעובדת על שיטת הקונצנזוס POI (Proof of Importance), קרי, שיטת אימות זהותם של המשתמשים, ולא בשיטות הקונצנזוס POS (Proof of Stake) או POW (Proof of Work) הוותיקות יותר.

על אף ששתי שיטות האימות הקודמות דומות במהות שלהן ל- POI, שכן שלושתן עובדות על זיהוי המשתמשים באמצעות מעקב אחר מספר מטבעות הקריפטו המועברים במערכת, ישנם גם מספר הבדלים ביניהן לבין ה- POI הצעירה יותר.

השוני המהותי הוא שבמערכת ה- POI של NEM המשתמשים הסוחרים בנכסים ובמידע הדיגיטלי מוסיפים בלוקים המתעדים ומאמתים עסקאות שבוצעו במערכת הבלוקצ'יין באמצעות פעולת "הקציר" (Harvesting). בפשטות, מערכת ה- POI מאפשרת למשתמש להוסיף בלוקים לבלוקצ'יין ובכך לזכות בעמלות עסקה של משתמשים אחרים במערכת באמצעות "תקופת הבשלה" (Vesting) של מטבע הקריפטו של המערכת, המטבע XEM.

Harvesting

הרעיון הוא כזה: המערכת למעשה מספקת למשתמש את הזכות להוסיף בלוקים לאחר שצבר כעשרת אלפים מטבעות XEM בארנק הדיגיטלי שלו. לא כל מטבע XEM נחשב כ"בשל". ההבשלה מתרחשת בסוף כל שבוע, בו המערכת מבשילה כעשרה אחוזים מכלל מטבעות ה- XEM שמופקדים בארנקים הדיגיטליים שבה. לפיכך, אם נניח החזקתי כמאה מטבעות XEM, בסוף השבוע המערכת מבשילה כעשרה אחוזים מתוכם, כך שיש בחזקתי גתשעים מטבעות "לא בשלים", ועשרה מטבעות "בשלים".

ברגע שמשתמש חוצה את רף עשרת האלפים מטבעות ה- XEM הבשלים, המערכת מתייחסת אליו כאל חשוב (Important) ובכך מאפשרת לו להוסיף בלוקים לבלוקצ'יין ולזכות בעמלות ששאר המשתמשים משלמים למערכת. צבירת העמלות הללו היא מה שמכונה ב- NEM קציר, והיא שונה כאמור מאופן כריית המטבעות במערכות הבלוקצ'יין של הביטקוין או האתריום.

פעולת הקציר שמאפשרת מערכת ה- POI שונה מהבלוקצ'יין של הביטקוין בכך שהיא לא דורשת שום אנרגיה מהמחשב או השרת האישי המשתמש בה בכדי לזכות ב- XEM. הקציר מתבצע באופן אוטומטי מצד המערכת על ידי הבשלה של המטבעות המצויים בארנקים הדיגיטליים, גם הם חלק פנימי של מערכת ה- NEM. בנוסף, הקציר אינו מצריך שום התקנה של תוכנה מיוחדת לכרייה כפי שמצריכה הכרייה של הביטקוין.

המערכת משתמשת באלגוריתם Eigentrust++ בכדי לוודא ולאמת את זהותם של המשתמשים, מה שמקיים בפועל "מערכת מוניטין" (Reputation System). האלגוריתם מאזן את המערכת ומונע עומס יתר על ידי סילוק של משתמשים המעוררים חדש בפעילות שלהם.

ערכו של ה- XEM כיום

המערכת החדשנית והחסכונית באנרגיה של NEM היא לפיכך המוצר העומד מאחורי המטבע XEM. ערכו של ה- XEM עומד כיום על 0.13 דולרים אמריקאים, והוא נחשב למטבע חדש יחסית. במערכות צעירות כמו ה- NEM ניתן לקבוע שערכו של המטבע הדיגיטלי אינו מגולם במחיר שלו, משום שרבים עדיין מעדיפים לצבור את המטבע על ידי הצטרפות למערכת כמשתמשים קוצרים, במקום לרכוש אותו באמצעות המרה מדולרים בפלטפורמות המסחר השונות.

אתריום - מסחר בזמן אמת
מחשבון המרה
Ledger - Crypto Beginners Pack
עוד מטבעות