קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?

צ׳יינלינק (LINK) – יתרונות וחסרונות של המטבע

צ'יינלינק הינה רשת אורקל מבוזרת, העוסקת בגישור על פערי מידע שנוצרו בין חוזים חכמים המבוססים על טכנולוגיית הבלוקצ'יין, לבין היישום שלהם במציאות.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

צ'יינלינק הינה רשת אורקל מבוזרת, העוסקת בגישור על פערי מידע שנוצרו בין חוזים חכמים המבוססים על טכנולוגיית הבלוקצ'יין, לבין היישום שלהם במציאות. מאחר ורשתות בלוקצ'יין הינן מוגבלות בכל הנוגע לגישה למידע אשר נמצא מחוץ לרשת הספציפית שלהן, נוצר צורך בכלי אמין שבאפשרותו לשפר את יכולות הרשת על ידי הזנה אמינה של נתונים חיצוניים לתוכה.

מטבע לינק

המטבע של רשת הצ'יינלינק נקרא לינק, ונסחר בבורסה תחת השם LINK.
בעת השקת הרשת, שפותחה על ידי סרגיי נזרוב וסטיב אליס, יצא היצע של מיליארד מטבעות לינק, בשווי של 32 מיליון דולר שגויסו על מנת לאפשר את הנפקת הטוקן הראשונית בכמות הזו.
כיום, בסירקולציה של הרשת קיימים כ-350 מיליון מטבעות לינק. פעמיים בחודש, הכמות הזו גדלה שכן מחולקים למפעילי הצמתים של הרשת כ-500 אלף מטבעות חדשים.
לאחר ההנפקה הראשונית, חלוקת המטבעות התבצעה כך ששלושים וחמישה אחוזים מן המטבעות נמכרו לכלל הציבור, 35 אחוזים נוספים שולמו למפעילי הצמתים שתפקידם לתחזק את הרשת, ושלושים האחוזים הנותרים נשארו בבעלות החברה על מנת לאפשר פיתוחים ופרויקטים עתידיים.

איך מטבע הלינק עובד?

רשת הצ'יינלינק היא רשת אורקל, כלומר רשת אשר תפקידה לגשר בין מאגרי נתונים אשר נמצאים בתוך רשת בלוקצ'יין מסוימת, לבין מאגרים שנמצאים מחוצה לה.
הצורך ברשתות אורקל נוצר בעקבות הפער בין החוזים החכמים, שהושקו לראשונה במסגרת רשת האת'ריום ופתחו עולם חדש של אפשרויות שימוש ברשתות הבלוקצ'יין, לבין העולם המציאותי שנמצא מחוץ להן.
הפער נוצר בעקבות חוסר היכולת של רשת בלוקצ'יין להשתמש בנתונים שאינם חלק ממנה.
כך, למשל, אם תרצה רשת בלוקצ'יין של הימורים על תוצאות משחקים להתקיים, היא תיתקל בבעיה מאחר ונתונים חיצוניים, כגון תוצאות האמת של המשחקים, לא יוכלו להיות מוזנים ברשת באופן אמין.

יתרונות המטבע

למטבע לינק מספר יתרונות, כאשר הראשון שבהם הוא האינטגרציה בין גופים רבים המתקיימת בו, כאשר הוא יכול לשלב שימוש בביטקוין ובאת'ריום, לצד בנקים ושירותי תשלום מוכרים.
אחת המטרות העיקריות של רשת הצ'יינלינק הינה לבזר חוזים חכמים, וככזאת היא אמורה להגביר את אבטחת המידע ואת הדיוק שבה.
בנוסף, הרשת מעוררת אמון בעקבות שיתופי הפעולה החזקים עם חברות מובילות כגון גוגל, אורקל ו-SWIFT, ובעקבות הניסיון הרב והוותק שיש למוביליה בעולם הבלוקצ'יין.

חסרונות המטבע

עם זאת, לא קיימות מספיק ערבויות למשקיעים ברשת על מנת שהשותפות תהיה ארוכה ומשגשגת.
בנוסף, קיימים מספר פרויקטים מקבילים אשר נועדו על מנת לפתור את אותו פער, כך שלא ברור האם מעמדה של הרשת יתייצב כרשת מובילה.
רשת הצ'יינלינק מתפתחת באופן איטי יחסית, ולצד העובדה שלא פורסמה מפת דרכים רשמית, לא ידוע מתי יהיה לרשת פתרון אמתי שיאפשר ביצוע של עסקאות פיננסיות.
מעבר לכך, ישנו חוסר שקיפות מצד צוות הפיתוח של הרשת, דבר שמעורר חשד בעת פיתוח של רשת אורקל מבוזרת.

מפתחי המטבע

המפתח הראשי של מטבע לינק הינו סרגיי נזרוב, יזם טכנולוגי העוסק בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין מזה 10 שנים. סרגיי למד פילוסופיה וניהול באוניברסיטת ניו יורק, והקים חברה בשם smartcontract.com, אשר לאחר הקמתה יזם את הקמת רשת הבלוקצ'יין צ'יינלינק, המתמחה בשיפור השימוש האמין בחוזים החכמים.
סרגיי ידוע כדמות אשר ממעטת להופיע בציבור ובתקשורת, ומעדיפה לעבוד על הפרויקטים מאחורי הקלעים.
סטיב אליס, מהנדס תוכנה לשעבר, הצטרף אליו בפיתוח הרשת.
רשת צ'יינלינק מתמקדת בעיקר ביצירת שותפויות חזקות, כדוגמת השותפות שלה עם רשת התשלומים הגדולה SWIFT, ומעדיפה שותפויות כאלה על פני שיווק הרשת כשלעצמה.

מחשבון המרה
Ledger - Crypto Beginners Pack
עוד מטבעות