קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
crypto.co.il - האתר המוביל למסחר בקריפטו ומטבעות דיגיטליים

מדריך לביטקוין (BTC) למתחילים

מאיפה מתחילים לסחור בביטקוין? מה צריך לדעת באמת לפני שרוכשים את המטבע וכמובן - איך מפיקים את התשואות הכי טובות? לחצו עכשיו לכל הפרטים

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram

ביטקוין הוא מטבע וירטואלי בעל אופי מבוזר לחלוטין, אשר ממנף את טכנולוגיית יומן מבוזר כדי לאפשר עסקאות בין שולח למקבל ללא הסתמכות על גורם מתווך כלשהו או על גוף רגולטורי מרכזי כמו בנק כדי לאמת את העסקה. 

אולי כששמעתם בפעם הראשונה על ביטקוין או על מטבעות מבוזרים, התעוררה בכם סקרנות לגלות איך בדיוק נוצרים מטבעות דיגיטליים. למי הם שייכים, ואיך מאמתים עסקאות בעולם של מטבעות מבוזרים. במאמר הקצר והמתומצת הזה נספר בפירוט על הביטקוין, ולמה הוא ראוי לאמון. אחרי קריאת המאמר הזה תוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי השקעה במטבעות מבוזרים.

 

מיותר לציין כי הביטקוין הוא אחד המטבעות המבוזרים המפורסמים ביותר בעולם כיום. זו הטמעה של יישום מבוזר בעולם האמיתי.

לפני שנתעמק בנושא הזה, אנחנו רוצים שתדעו כי שוק המטבעות המבוזרים הוא מאוד תנודתי וספקולטיבי. לכן, כל מי ששוקל מטבעות מבוזרים כאפיק השקעה רווחי, צריך להיות מוכן לאבד את כל חסכונותיו. ככלל, מומלץ בחום להשקיע בביטקוין רק סכום כסף שאתם מוכנים להפסיד.

 

אמנם יש סוחרי מטבעות מבוזרים מנוסים שהצליחו לגבש אסטרטגיית השקעות חכמה כדי למזער הפסדים, אבל תמיד קיים סיכוי להפסד.

מחשבון המרה לביטקוין

היסטוריית ביטקוין

ביטקוין היה היישום המבוזר הראשון שנוצר תוך מינוף של טכנולוגיית בלוקצ'יין ("שרשרת בלוקים"). כפי שניתן להבין משם המטבע המבוזר הזה, שמורכב מהמילים "סיבית" ו-"מטבע" באנגלית, הוא משחרר את העוצמה של קריפטוגרפיה (תורת כתיבת הסתר) כדי לאבטח עסקאות. תוך זמן קצר אחרי השקתו של הביטקוין ארגונים גדולים רבים כמו וולמארט, אמאזון ו-Airbnb התחילו לראות בביטקוין את החלופה המושלמת לכסף הפיאט המסורתי (המטבעות הרגילים).

ביטקוין פותח על-ידי גורם אלמוני שקרא לעצמו סאטוֹשי נַקאמוֹטוֹ. הזהות האמיתית של יוצר הביטקוין אינה ידועה. המטרה שמאחורי הפיתוח של ביטקוין הייתה ליצור מערכת ראשונה להעברת מזומנים אלקטרונית בשיטת "עמית לעמית", מערכת מבוזרת ושקופה.

ביטקוין עלה לאוויר בשנת 2010. בהתחלה מישהו ניסה לקנות משולש פיצה אחד תמורת 10,000 ביטקוינים. לדעתי מי שמוכן לשלם 10,000 ביטקוינים על משולש פיצה אחד בלבד היום הוא אולי האדם העשיר בעולם, כי היום 10,000 BTC שווים ל-100 מיליון דולר.

בשנת 2011 נַקאמוֹטוֹ פרסם את קוד המקור של פרויקט הביטקוין, והפך אותו לקוד פתוח. בסופו של דבר, כיום מיליוני מתכנתים מכל רחבי העולם יכולים לתרום למפעל הביטקוין בצורה פעילה.

מהו בדיוק ביטקוין?

ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי שלא קיים בצורה פיזית, בניגוד לכסף הפיאט. ביטקוין נהגה כחלופה המושלמת לכסף הפיאט, שמחזורם מנוהל על-ידי גורמים ממשלתיים. אם ממשלה כלשהי מדפיסה יותר מדי שטרות, וכך נוצרת כמות גדולה של כסף עם פחות מדי סחורות, זה גורם לאינפלציה. ואילו המחזור של ביטקוין מנוהל על-ידי אלגוריתם שפותח בצורה חכמה, ומספר הביטקוינים לעולם לא יוכל לעלות על 21 מיליון. ניתן להסיק מכך שהביטקוין הוא נכס דפלציוני. ביטקוין מנצל את הפוטנציאל החבוי של טכנולוגיית בלוקצ'יין ליצירת מערכת אקולוגית המיועדות גם לקונים וגם למוכרים. ביטקוין מזכיר זהב או כסף בכך שהוא לא נוצר יש מאין, אלא מישהו צריך להשקיע כמות עצומה של הון במשאבים על מנת לבצע "כריית ביטקוין".

כריית ביטקוין

השאלה המתבקשת שאולי כבר עלתה בדעתכם היא למה שמישהו ישקיע את כספו במשאבים היקרים הנדרשים לכריית ביטקוין? כאן נכנס לתמונה הרעיון של כריית ביטקוין. אנשים משקיעים את כספם במחשבים חזקים מאוד שצורכים הרבה חשמל על מנת לכרות ביטקוינים. כיום יש במחזור 16 מיליון ביטקוינים, וניתן לכרות עוד 5 מיליון.

 

תהליך הכרייה כרוך בפתרון של בעיות מתמטיות סבוכות, ומורכבות הבעיות עולה עם הזמן. ברגע שפותרים בעיה מתמטית מורכבת אחת, עסקה חדשה מתווספת לרשת הבלוקצ'יין. בסופו של דבר כורים מקבלים ביטקוינים כתגמול לזמן ולכסף שהם השקיעו בכרייה.

 

בניגוד למערכות הסליקה המסורתיות כמו PayPal, ויזה או מאסטרקארד, כל עסקה בביטקוין היא אנונימית לחלוטין, כך שאף אחד לא יכול לגלות את זהות השולח או המקבל.

 

משתמש שרוצה לקבל את הביטקוינים שהוא הצליח לכרות צריך לפתוח "כתובת ביטקוין", שהיא מעין תיבת דואר וירטואלית המורכבת מרצף של 27-34 ספרות ואותיות.

סיכום

אנחנו בהחלט מקווים שהביטקוין יזכה להרבה תשומת לב מהתקשורת המרכזית וממשקיעים מוסדיים ופרטיים בעתיד הנראה לעין. אמנם נאמני מטבעות מבוזרים מאמינים מאוד בכך שניתן להשתמש בביטקוין בתור מטבע לכל דבר, אבל עדיין יש עוד הרבה מה לעשות כדי לאפשר אימוץ המוני של הביטקוין.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה